top of page
מה חדש במינהלת

קפה מינהלת

  ידיעון מס' 2 של מינהלת הפרויקטים | מאי 2015

מה חדש במינהלת?

מתכוננים לבגרות

נושא החודש
פרויקט נחשון והתיכון הווירטואלי

עונת הבגרויות בפתח ובפרויקט נחשון ובתיכון הווירטואלי עובדים במרץ. בפרויקט נחשון העבירו הרכזים השתלמות וירטואלית לחונכים על היערכות לבגרות ועל חשיבות ביצוע סימולציה לבגרות עבור כ 4000 תלמידי נחשון אשר הגיעו לישורת האחרונה. בנוסף, התקיים מפגש ווירטואלי לתלמידי נחשון (שהיה פתוח גם לקהל הרחב) עם דני שטיינר בנושא "להתמודד עם הלחץ בעת מבחן". (אתם מוזמנים לצפות בעמוד היוטיוב ולבחון את רמת החרדה שלכם כאן) . בימים אלה מבצעים בנחשון  מרתונים פרונטליים ומרתונים ברשת לדוגמא- מרתון כימיה בעברית ומרתון כימיה בערבית. מצ"ב סיכום מרתון כימיה

 

1/2

Please reload

יום שיא בבית הספר ניצני הנגב

בתי"ס מתוקשבים

אחד היעדים המרכזיים שהוגדרו לכל בתי הספר אותם אנחנו מלווים הוא "עבודת מורה עם קבוצות קטנות של תלמידים". במסגרת הכנת מערכי שיעור שאותם מכין המדריך עם המורים, מושם דגש על חלוקת זמן של כל שיעור- כך שחלק מהשיעור מוקדש ללמידה פעילה של התלמידים, בצורה פרטנית או בקבוצות.

 

מסכמים שנת פעילות בפס"גות

הקמפוס הווירטואלי

התכנית להרחבה פדגוגית במרכזי פסג"ה, במסגרתה פועל פרוייקט "הקמפוס הווירטואלי", החלה לפעול באוקטובר 2013, במטרה להגביר את שילוב התקשוב במסגרות הפיתוח המקצועי של עו"ה באמצעות מערכת לניהול למידה, תוך חיזוק ההיבט הפדגוגי וחיבור אל תכנית התקשוב הלאומית.

 

כנס מסע בנבכי החקר והPBL 

השתלמויות מתוקשבות

בחודש החולף סיכמה המזכירות הפדגוגית בשיתוף עם מטח והמכון לחינוך דמוקרטי את הפעילות הענפה בתחום הפיתוח המקצועי לעובדי הוראה בשנה"ל תשע"ה בכנס ארצי במכון ויצמן. השנה הושם דגש בפיתוח מקצועי בנושא חלופות בהערכה שאלו דרכי הוראה ולמידה המתבססות על עקרונות החקר.

 

 

 

השתלמות פדגוגיה שנשארת בתכנית היל"ה

תכנית היל"ה

"יש משהו בהשתלמות זו, שנכנסת לראש ויושבת שם כל הזמן. כשאני נמצאת בשיעור ובאה לשאול שאלות, פתאום בא צרצר המצפון הקטן דופק בראשי ולוחש לי "שאלה מקדמת!! שאלה מקדמת!! משוב מקדם!! משוב מקדם!!" - מתוך משוב הסיכום בהשתלמות "פדגוגיה שנשארת".

ההשתלמות "פדגוגיה שנשארת" מבוססת על עקרונות הלמידה המשמעותית על פי משרד החינוך ובדגש על תובנות מרכזיות ממחקרים במדעי המוח. 

 

נושא החודש - פרסונליזציה

קצת על פרסונליזציה...

מדובר באחת האופנות החינוכיות כיום. הגדרה- "עיצוב דבר מה, לפי מידותיו של הפרט". אך בשדה החינוכי המונח נפרס על מנעד רחב של תחומים, קשה להגדיר "מה בדיוק יש לעצב" ו"לפי אילו מידות של הפרט"? לפי המידות בהווה או בעתיד? ומי קובע אותן? ולכן אין הגדרה ברורה.

ב Christensen Institute for Disruptive Innovation ניסו לגבש מודל עבודה המסייע לאנשי חינוך לצלול פנימה, עם חלוקה לארבעה תחומים:

  • התקדמות בלמידה על בסיס מסוגלות אישית

  • סביבות למידה גמישות

  • מסלולי למידה אישיים

  • פרופיל לומד אישי

כל אחד מהתחומים מעניק נתיב אפשרי לעבר פרסונליזציה בחינוך. אפשר לבחור אחד או יותר, לפי כמות המשאבים והיכולת של הארגון החינוכי. האקדמיה ללשון עברית קבעה שפרסונליזציה משמעה "התאמה לפרט", אך גם "גיבוש הייחודיות" נשמע מתאים (הפירוש התקני ל"אינדיבידואליזציה"). ויקיפדיה עוזרת לנו להפריד בין השתיים:

  • הוראה המקדמת את "גיבוש הייחודיות" תממש דרכי הוראה שונות, מגוונות ומותאמות אישית לכל לומד, במטרה להשיג יעדים מוסכמים מראש.

  • הוראה המקדמת את "ההתאמה לפרט" תממש את אותן דרכי ההוראה במטרה להשיג את היעדים האישיים של כל אחד מהלומדים, אותם הלומד והמנחה גיבשו יחד.

 

נשמע מורכב? אכן מורכב ודורש חשיבה מערכתית שונה מזו שהורגלנו אליה. 

 

המלצה לאתר:

אתר מיזם Gooru Learning- ניתן להתרשם כיצד הם מנסים ליצור "התאמה לפרט" | אתר על פרסונליזציה.

 

 

בואו לראות כיצד כל אחד מהתחומים משלב פרסונליזציה

ימי הולדת

מזל טוב!

ברכות לילידי מאי!

מיכאל גלסברג - 3.5

גל גביש - 2.5

סמדר בלוג - 15.5

ערן עדי ציובן - 29.5

ודים יגאל - 6.5

לינה ברסלבסקי - 17.5

תימור ניסים - 27.5

הילה אשכנזי - 6.5

אורה בר - 17.5

ברכות לאיריס גלר-דר מצוות הקמפוס הווירטואלי על הולדת הבן!

הראל הקטן, בכור למשפחת גלר-דר, נולד ב-7.5.15.

מקורות מהימנים מעידים כי המתוק סקרן, עירני וחמוד עד לאין שיעור.

bottom of page